Damwandreiniging

Als je echt het verschil wilt zien

Damwandreiniging | Cleaning Partners Nederland

Damwandbeplating zien we vaak bij loodsen en magazijnen. Het bestaat uit verschillende kleuren en kwaliteiten. Na verloop van tijd vertoont deze beplating, net als bij gewone gevels, onder invloed van het weer zwarte en/of groene atmosferische vervuiling. Waardoor de damwandbeplating niet meer de frisse uitstraling heeft als daarvoor.

Damwandbeplating is op meerdere manieren te reinigen:

  1. Met heet water onder gepaste druk, eventueel met een milieuvriendelijk reinigingsmiddel, een shampoo.
  2. Met een tuckerpole systeem in combinatie met uiterst puur water, gedemineraliseerd water. Met dit systeem kunnen we vanaf de grond grote hoogtes bereiken, daarom is de inzet van een hoogwerker vaak niet nodig.

Door de damwandbeplating eens per 1 à 2 jaar te reinigen wordt de levensduur verlengt en behoud het de mooie uitstraling.

Wat is een damwand?

Wat zijn damwanden zijn geprofileerde platen van staal die voorzien zijn gekleurde toplaag. Een damwand geeft een stabiele uitstraling maar zorgt ook voor stabiliteit. Veel panden zijn voorzien van damwandplaten omdat damwanden goedkoper zijn dan stenen muren en snel en eenvoudig te monteren zijn.

Ook worden damwanden worden steeds vaker toegepast voor gevelbeplating bij het bouwen van bedrijfspanden. Tegenwoordig worden damwanden ook toegepast bij woningen en recreatiebouw als alternatief van stenen muren.

damwand reiniging bedrijf

Oorzaak vervuiling damwand

Veel bedrijfspanden hebben een damwand. Deze wanden vormen de buitenzijde van uw pand. Diverse weersomstandigheden, zoals wind en regen, spelen een belangrijke rol bij de aangroei van groene aanslag. Ook roet kan zich ontwikkelen aan het oppervlak van de wanden.

Bij het reinigen van de damwand maken we gebruik van speciale middelen om de aanslag op een vriendelijke, doch ingrijpende wijze te verwijderen. Hetzelfde middel dat we gebruiken, laat tegelijk een unieke beschermlaag achter, waarmee uw darmwand beter bestand is tegen de aangroei van algen, groene aanslag of roet.

Het reinigen van de darmwand gebeurt doorgaans op twee manieren, afhankelijk van het type wand en de omstandigheden, zoals hoogte van de wand. Doorgaans maken we gebruik van heet water onder aan te passen druk, met een milieuvriendelijke shampoo. Anderzijds is ook optimaal gefilterd water mogelijk, waarmee vanaf de grond tot op grote hoogte een wand kan worden gereinigd.

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Meer informatie over deze dienst of andere dienste van Cleaning Partners Nederland?
Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte

0162 – 450 330